| |
.: Delphinus.pl :. Całoroczna Szkoła NurkowaniaForum: Całoroczna Szkoła Nurkowania |
|
|
|
|
|
| |
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
|
|
 |
Wto Lip 20, 2010 9:10 pm |
 |
Autor |
Wiadomość |
Radek Wojdyna
Dołączył: 20 Lip 2010 Dni na forum: 51 Posty: 3 Skąd: Warszawa
|
| Temat postu: Co sądzicie i co radzicie ? |
|
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie, w zeszłym roku zrobiłem AWD u Marka. Było super i stwierdziłem że na pewno będę kontynuował przygodę z nurkowaniem. po kilku nurach na Zakrzówku stwierdziłem że należy wreszcie zaopatrzyć się w swój sprzęt. Więc udałem się do sklepu i poza pianką (płetwy, maska, rurka, buty, rękawiczki posiadałem wcześniej) dokonałem zakupu automatu Aqua Lung Titan LX. i tu pytanie czy to dobre posunięcie? Rozmawiając z kumplem który jest nurkiem nazwijmy to bardziej zaawansowanym stwierdził że chyba się w nim utopie . Specjalnie to mnie nie pocieszył, utopić się nie chcę co robić. Powiem że pierwsza próba się odbyła i byłem z niego zadowolony nie było problemów z przepływem powietrza czy innymi nieprzyjemnymi rzeczami. Jestem w tym temacie jeszcze zielony, nurkowałem na nowym aparacie na 15m woda ciepła.
A pytanie do szanownych kolegów co w takim razie sądzicie o kamizelce Scubapro T-FORCE? czy warto? czy lepiej coś innego? Bardzo będę wdzięczny za podpowiedź.
P.S. Pozdrowienia z wawy Mareczku dla Ciebie i Małżonki Dorotki  |
|
| |
|
|
 |
Wto Lip 20, 2010 11:01 pm |
 |
Autor |
Wiadomość |
Igor Site Admin

Dołączył: 15 Cze 2005 Dni na forum: 1913 Posty: 1150 Skąd: Szczecin
|
| Temat postu: |
|
|
Witaj na forum Radek,
W swoim nowym automacie na pewno się nie "utopisz". Nie jest to może automat z najwyższej półki ale na pewno należy do grupy niezawodnych automatów i jak najbardziej nadaje się na nasze warunki nurkowe w Polsce.
Co do jacketu to jeżeli chcesz jacket do nurkowań rekreacyjnych to polecam Maresa oraz Tusę. Sporo osób u nas nurkuje na tym sprzęcie i są zadowoleni. W ten weekend jesteśmy na Zakrzówku (sobota) i Koparkach (niedziela). Może do nas dołączysz? Poznasz innych Delphinusów i będziemy mogli również pogadać o sprzęcie. Zapraszam serdecznie. _________________ Igor Nicolaos
PADI IDC Staff Instructor #635555
Emergency First Response Instructor
PADI DSAT Tec Deep Instructor
PADI DSAT Gas Blender Instructor
PADI DSAT Trimix Diver
tel.509-959-840
email: nurkowanie@delphinus.pl |
|
| |
|
|
 |
Sro Lip 21, 2010 7:54 am |
 |
Autor |
Wiadomość |
Radek Wojdyna
|
|
|
Dzięki za info z tym automatem od razu mi się polepszyło , Ja na nura o każdej porze dnia i nocy tylko gdyby nie te leasing . Trzeba pracować na raty ale zobaczymy nie mówię nie. Ile wcześniej muszę dać znać że chciałbym do Was dołączyć ?.
P.S. tak na marginesie na czym lepiej (dla zielonego) nurkować , jacket czy jacket półskrzydło bo takie kumpel mi pożyczył i mam mieszane uczucie czy to dla mnie. Jak zdawałem kurs u Marka i Doroty na standardowym jacket-cie to chyba czułem się lepiej pod wodą (taki sprawniejszy) ale to może brak doświadczenia  |
|
| |
|
|
 |
Sro Lip 21, 2010 8:57 am |
 |
Autor |
Wiadomość |
Igor Site Admin

|
|
|
Zalętą skrzydła jest to że pomaga nam utrzymać poziomą pozycję pod wodą oraz że nie ściska nas przy dodawaniu powietrza. Polecam skrzydło rekreacyjne. Prawie wszyscy których znam i nurkują dłużej, koszystają ze skrzydeł. _________________ Igor Nicolaos
PADI DSAT Trimix Diver
tel.509-959-840
|
| |
|
|
 |
Sro Lip 21, 2010 4:28 pm |
 |
Autor |
Wiadomość |
Radek Wojdyna
|
|
|
Rozumiem że lepiej zainwestować w skrzydło jest bardziej przyszłościowe, w takim razie coś konkretniej z tych 2 firm może jakiś model albo symbol ?. Sorki że tak was męczę ale nie mam innego wsparcia.  |
|
| |
|
|
 |
Czw Lip 22, 2010 8:28 am |
 |
Autor |
Wiadomość |
Igor Site Admin

|
|
|
Zadzwoń do mnie to spróbuję Ci doradzić co byłoby najlepsze dla Ciebie. _________________ Igor Nicolaos
PADI DSAT Trimix Diver
tel.509-959-840
|
| |
|
|